Dievkociņš - vērmele (Artemisia abrothanum)
Izslavētā franču virtuve dievkociņa lapas pievienoja kā garšvielu gaļas ēdieniem. Desās un gaļas žāvēšanai, uz gaļas cepeša pirms ņemšanas no cepeškrāsns. Cūkas, zoss, pīles un jēra gaļas ēdienos tā bija neatņemama garšvielu buķetes sastāvdaļa. Dievkociņa lietošana liecināja par pavāra prasmi un izsmalcināto gaumi. Izteiktās smaržas un rūgtuma dēļ tas svaigā veidā bija jālieto ļoti uzmanīgi.
Kaltēti dzinumi un lapas zaudē rūgto garšu. Tos pievieno etiķim, lai iegūtu aromatizētu produktu. Ne velti dievkociņu daudzu tautu valodā sauc arī par citronvērmeli.
Svaigas dievkociņa lapiņas var pievienot arī biezpienam, majonēzei, skāba krējuma mērcei, dažādiem salātiem, čipsu mērcītēm. Iespēju daudz.